Trädgårdskullen

Natten den 22:a april 2008 födde Stava en kull på sju stycken valpar. Kullen bestod av fyra stycken tikar och tre stycken hanar. Fotoalbum med valparna finns där de är 1 dag, 2 veckor, 3 veckor, 4 veckor, 5 veckor, 6 veckor och 7 veckor gamla. Även ett album vid blandade åldrar finns.

Robin håller om valparna

Elisabeths son Robin håller om valparna

Från den 17:e till den 23:e juni lämnade 6 stycken av de 7 valparna Stava och flyttade till sina nya ägares hem. Jasmine stannade dock kvar eftersom hon fick Elisabeth och hennes syster Ann-Christine som ägare.

Namngivning

Vi döpte valparna efter några av växterna i vår trädgård eftersom Stava tycker så mycket om att vara där. Liguster heter vår häck runt trädgården. Ett av våra äppelträd heter Signe Tillisch. Vi har en stor jasminebuske och i vår rabatt växer galanthus (snödroppar), löjtnantshjärtan, iris och dagliljor.

Parning

Stavas kull var ett resultat av en parning mellan henne och Jordan (Geltman’s Gothem). Stavas dräktighet bekräftades den 20:e mars med ultraljud på Djurkliniken i Farsta Centrum, då tre levande foster syntes. Valparna blev leveransklara vecka 25. Nedan visas foton på Stava och Jordan.

Valparnas stamtavla

KBHV-03 NORDUCH Geltman’s Gothem (far)

Weslave Wild Card (farfar)

GBSHCH Weslave Will O’the Wisp (farfars far)

Weslave Ruby Tiger (farfars mor)

S VCH SU(U)CH Geltman’s Grevinna Av Gotland (farmor)

Haregate Wild Sage (farmors far)

Merry One’s Godiva (farmors mor)

Redspot’s Lill-Stava (mor)

Iagos My Best Friend (morfar)

S VCH NORDUCH Hammalgårdens Don’t Forget Me (morfars far)

SV-00 SU(U)CH Hammalgårdens Did I Tell You (morfars mor)

Iagos Vanilla Flower (mormor)

Kastalian John Frost (mormors far)

Iagos A Taste of Vanilla (mormors mor)

Höftledsröntgen

  • Daglilja (Zelda): A
  • Signe-Tillish (Tosca): A
  • Jasmine: A
  • Löjtnantsjärta (Rufus): A
  • Liguster (Dio): A

I väntans tider…

Nedan visas två stycken foton tagna några dagar innan Stava valpade. Valplådan (bilden t.h.) byggde Stavas husse efter alla konstens regler. Den stod på plats i sovrummet redo för att fyllas. Stava provlåg den varje natt och verkade nöjd. På dagarna låg hon mest och vilade på svala ställen (bilden t.v.) men promenaderna i vårsolen missade hon inte. Det blev dock inget ikappspringande med kompisarna eftersom det var för ansträngande; magen var för tung!

Stava ligger och vilar sig.

Stava ligger och vilar sig.

Stavas valplåda

Stavas valplåda